Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Sjokoladefromasj på mandelbunn
  • Sjokoladefromasj på mandelbunn

Sjokoladefromasj på mandelbunn

En nydelig fromasjkake som passer godt til fest, merkedager og andre anledninger.
Middels
Energi 321.0 kcal
Protein 6.1 g
Fett 22.4 g
Karbohydrater 22.6 g
Fiber 2.6 g
Kalsium 77.4 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 14.5 g
Vitamin A 184.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 9.7 mg
Vitamin E 5.3 mg
Folat 27.6 µg
Fosfor 140.1 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 50.0 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 3.8 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ss kakaopulver (Regia bakekakao)
  • revet skall av 1 stk appelsin
  • Fyll
  • 200 g hvit kokesjokolade (Dronning-sjokolade)
  • 3 stk eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • Pynt
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte

Mal eller finhakk mandlene i en foodprosessor. Pisk sammen sukker og egg. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall.

Ha over i en smurt/bakepapirkledd springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen i forvarmet ovn på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøles på rist, i formen.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. 

Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå i minimum 1 time i kjøleskap før den serveres.

Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres.

 

Topping:

Legg jordbær i skiver rundt, deretter blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.