Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Tuiler
  • Tuiler

Tuiler

Kjeks er ikke bare kjeks. Delikate sprø tuiler ser kanskje noe komplisert ut, men det er bare til kokkens fordel;  tuiler en enkel og rask dessertkjeks.

Middels
Energi 369.6 kcal
Protein 5.2 g
Fett 14.9 g
Karbohydrater 53.9 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 24.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 34.4 g
Vitamin A 195.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.4 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 5.4 µg
Fosfor 41.9 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.5 mg
Niacin 19.0 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 30 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 ss melis
  • ½ ts malt kanel
  • 1 stk eggehvite

Fremgangsmåte

Smelt smøret over lav varme i en kjele. Sikt i hvetemel, melis og kanel i kjelen. Tilsett eggehviten, og rør forsiktig sammen deigen.

Pensle ut deigen i striper, tynt ut på et bakepapir.

Stek tuilerne midt i stekeovnen på 200 °C i ca 5 minutter. De skal være gyllne.

La kakene ligge i ca et minutt på bakeplaten, før du snurrer dem til små spiraler eller ”loops”. Eller lar dem være flate og lange kjeks.

1 porsjon gir ca 12 tuiler

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.