Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Vaffelkake
  • Vaffelkake

Vaffelkake

Litt lei av vanlige vafler med syltetøy? Da bør du prøve denne kaken; frisk, god og et hakk sunnere.

Enkel
Energi 220.3 kcal
Protein 5.4 g
Fett 14.3 g
Karbohydrater 16.9 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 69.7 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 1.2 g
Vitamin A 193.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.8 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 20.9 µg
Fosfor 119.2 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 18.5 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.7 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(24) "syrnet melk blåbærsmak"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk egg
  • 2 dl syrnet melk blåbærsmak
  • 3 dl melk
  • 4 ss havregryn
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • Fyll:
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl fruktyoghurt med bringebær
  • 30 g blåbær
  • 30 g bringebær
  • 40 g jordbær

Fremgangsmåte

Pisk egg, og bland i syrnet melk, melk, havregryn og mel. Smelt smør, og bland i.

La røren stå å svelle i ca 25 minutter. Stek vaflene.

Bland crème fraîche og fruktyoghurt. Legg annenhver hel vaffel og yoghurtblanding drysset med bær til du har en kake bestående av fire hele vafler (se bildet).

Avslutt med litt yoghurtblanding på toppen og pynt med de gjenværende bærene.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.