Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Dessertkaker / Varm sjokoladesufflé
  • Varm sjokoladesufflé

Varm sjokoladesufflé

Sufflé er en luftig matrett basert på blant annet stivpiskede eggehviter som gjør at den heves på sin karakteristiske måte. Denne suffléen er med sjokolade og smaker himmelsk til dessert.
Middels
Energi 159.1 kcal
Protein 5.9 g
Fett 8.7 g
Karbohydrater 14.6 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 76.4 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 1.1 µg
Vitamin D 1.8 µg
Tilsatt sukker 10.1 g
Vitamin A 137.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.0 mg
Folat 26.8 µg
Fosfor 129.8 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.6 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 7.2 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "mørk sjokolade, 52 % kakao"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 3 dl helmelk
  • 25 g smør
  • 4 stk egg , delt i plomme og hvite
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokoladedråper

Fremgangsmåte

Smør seks porsjonssuffléformer eller en stor suffléform som rommer ca 8 dl.

Finhakk sjokoladen. Varm melk og smør i en kjele til det nesten koker.

Pisk sammen egg, maisennamel, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett litt av den varme melken under omrøring.

Hell alt tilbake i kjelen og varm forsiktig blandingen under konstant omrøring til den begynner å tykne. Tilsett finhakket sjokolade og rør til den smelter. Ta gryten av varmen.

Stivpisk eggehvitene og vend halvparten av eggehviten inn i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av eggehviten og halve mengden sjokoladedråper.

Ha røren i formene/formen og dryss sjokoladedråpene på toppen. Stek suffléne ved 180 °C i ca 20 minutter for porsjonsformene og 40–45 minutter i stor form (Suffléten skal ikke være helt stekt i midten).

Serveres rett fra ovnen med bringebærcoulis, vaniljeis eller vaniljekesam.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.