Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Fromasj av kvarg
  • Fromasj av kvarg

Fromasj av kvarg

Fromasj er en kremdessert stivnet med gelé. Det er mange måter å lage fromasj på - her har vi en oppskrift som bruker kvarg.
Enkel
Energi 93.3 kcal
Protein 4.6 g
Fett 4.6 g
Karbohydrater 7.9 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 86.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 4.0 g
Vitamin A 56.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.9 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 6.2 µg
Fosfor 80.4 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 10.1 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 3 stk gelatinplater
  • 1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • ca 1 dl fruktyoghurt med jordbær
  • 50 g rips
  • 50 g rabarbra (1 stilk)
  • 100 g ferdiggelé med jordbærsmak

Fremgangsmåte

Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen. 

Bland kesam og yoghurt og rør inn gelatinen. Fyll blandingen i glass og la det stå ca 1 time. Legg deretter rips på toppen, sammen med en rabarbrastilk.

Smelt geléen og hell det over ripsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.