Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Fromasj med kvarg og friske bær
  • Fromasj med kvarg og friske bær

Fromasj med kvarg og friske bær

En sunn og god dessert.
Enkel
Energi 89.2 kcal
Protein 4.4 g
Fett 4.1 g
Karbohydrater 8.5 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 51.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 2.8 g
Vitamin A 40.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 8.5 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 10.1 µg
Fosfor 10.8 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.7 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk gelatinplater
  • ¼ dl vann
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 1 stk nektarin
  • 50 g blåbær
  • 50 g bringebær
  • 1 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i varmt vann.

Hell kvargen i en bolle og rør gelatinen forsiktig i. Ha massen i porsjonsformer og sett dem kaldt til fromasjen er stiv.

Del opp nektarin og fordel frukt og bær på toppen av fromasjen. Hell litt juice over rett før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.