• Jordbærkrem

Jordbærkrem

Dette er en lekker og smakfull sommerdessert som passer til alle anledninger.
Middels
Energi 127.7 kcal
Protein 3.0 g
Fett 7.6 g
Karbohydrater 11.1 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 42.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 6.1 g
Vitamin A 83.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 40.8 mg
Vitamin E 1.6 mg
Folat 35.6 µg
Fosfor 53.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.7 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 1.4 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 50 g mandler
  • 1 kg jordbær
  • 5 stk gelatinplater
  • 2 stk egg
  • 6 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kokende vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)

Fremgangsmåte

Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.

Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.

Visp kremfløte til luftig krem.

Bland eggedosis, krem og kvarg, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring. Vend de delte jordbærene inn i kremen og hell den over i en randform som rommer ca 1 l.

Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.

Hvelv jordbærkremen over på et serveringsfat og pynt med resten av jordbærene før servering.



 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.