Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Sitronfromasj med rabarbrasaus
  • Sitronfromasj med rabarbrasaus

Sitronfromasj med rabarbrasaus

En delikat og frisk sommerdessert.

Middels
Energi 264.1 kcal
Protein 3.0 g
Fett 24.0 g
Karbohydrater 9.1 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 49.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 6.9 g
Vitamin A 322.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.2 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 4.3 µg
Fosfor 35.1 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.1 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(17) "rabarbrasyltetøy"

Ingredienser

4 porsjoner
  • 3 stk gelatinplater
  • ½ dl friskpresset sitronsaft
  • 10 g sukker
  • 1 stk eggehvite
  • 20 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Rabarbrasaus:
  • 2 ss sukker
  • ½ dl kokende vann
  • 1 dl rabarbrasyltetøy
  • vaniljekesam

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.

Varm opp sitronsaften og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt dem i sitronlaken. La blandingen avkjøles.

Pisk eggehviten nesten helt stiv. Tilsett 20 g sukker gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.

Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljesukker til luftig krem i en tredje bolle. Rør inn avkjølt sitronlake i kremen med en slikkepott.

Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen. Fyll sitronkremen i kuvertskåler/-former og sett de i kjøleskapet i noen timer.

Rabarbrasaus:
Løs opp sukkeret i det kokende vannet. Kjør rabarbrasyltetøy i en hurtigmikser med sukkerlaken. Er sausen for tykk, tilsettes mer sukkerlake. Sil sausen.

Server sitronfromasjen med rabarbrasaus og vaniljekesam.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.