Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Fromasjer/mousser/geléer / Yoghurtfromasj
  • Yoghurtfromasj

Yoghurtfromasj

Et godt alternativ til andre søtsaker på lørdagskvelden.
Enkel
Energi 166.0 kcal
Protein 4.5 g
Fett 2.6 g
Karbohydrater 30.6 g
Fiber 0.1 g
Kalsium 92.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 5.4 g
Vitamin A 0.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 0.0 µg
Fosfor 0.0 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 0.0 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 pk gelépulver med jordbærsmak eller boysenbærgelé
  • ½ l vaniljeyoghurt eller yoghurt med skogsbær

Fremgangsmåte

Lag gelé som anvist på pakken, men bruk kun halv vannmengde (2 ½ dl). Avkjøl geléen noe i kjelen før du rører/pisker inn yoghurten. Fordel denne blandingen i små dessertskåler, og sett de i kjøleskapet. La geléfromasjen stivne i ca 2 timer.

Tips: Glass med stett egner seg også som dessertskåler.

Vi har brukt boysenbærgelé og yoghurt med skogsbær. En annen god variant er jordbærgelé og vaniljeyoghurt. Prøv deg med din favorittgelé og favorittyoghurt.

I år 2000 bidro yoghurt med mindre enn 5 % av tilsatt sukker i kostholdet til norske 13-åringer. Saft, brus, kaker og godteri bidro derimot med omtrent 70 % av sukkeret. Siden den gang er sukkerinnholdet i norske yoghurter redusert flere ganger. I tillegg har utvalget blitt mye større.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.