Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Marengsrede med grillet nektarin og sitronkrem
  • Marengsrede med grillet nektarin og sitronkrem

Marengsrede med grillet nektarin og sitronkrem

Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en ny dessertvariant som garantert vil falle i smak.
Middels
Energi 253.6 kcal
Protein 3.3 g
Fett 8.4 g
Karbohydrater 41.2 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 30.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 31.9 g
Vitamin A 83.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.2 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 3.7 µg
Fosfor 37.1 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.7 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Marengs:
  • 3 stk eggehvite
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts vaniljesukker
  • Fyll:
  • 2 beger kremost naturell
  • 3 ss melis
  • 1 stk sitron saft og skall
  • 3 stk nektarin
  • 3 ss honning flytende

Fremgangsmåte

Stekeovnen forvarmes til 250 °C, deretter senkes temperaturen til 100 °C. Marengsbunnene stekes i 50 - 60 minutter.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 °C til 100 °C. Stek bunnene.

Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta papiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.


Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft.

Del nektarinene i to og fjern steinen. Grill nektarinene på grillen til de er gjennomvarme, ca 10 minutter. (Alternativt kan de stekes på høy temperatur i stekeovn eller i en grillpanne).

Anrett sitronkremen i bunn av marengsredene og legg på grillet nektarin. Hell over litt flytende honning før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.