Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Rabarbrasyltetøy
  • Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy

Kok syltetøy av den flotte rabarbraplanten som kommer opp på forsommeren. Nylaget rabarbrasyltetøy smaker nydelig på brødskiven eller du kan putte det i fryseren til senere bruk.
Enkel
Energi 137.5 kcal
Protein 0.6 g
Fett 0.1 g
Karbohydrater 32.4 g
Fiber 2.4 g
Kalsium 53.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 31.2 g
Vitamin A 3.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 4.4 µg
Fosfor 8.8 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "stjerneanis"

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 kg rabarbra
  • 500 g sukker
  • ca 1 dl vann
  • 2 stk stjerneanis

Fremgangsmåte

Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på ca 2 cm.

Ha rabarbra i en kjele og hell på vann slik at det dekker bunnen. Tilsett sukker etter smak. Ca 500 g sukker per kg rabarbra.

Kok syltetøyet under omrøring til det har fått en ønsket konsistens. Tilsett noen stjerneanis under kokingen, dette gir syltetøyet en spennende smak.

Jo lengre det koker, jo tykkere, mørkere og spissere smak blir det på syltetøyet. Prøv deg frem.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.