Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Stikkelsbærgrøt
  • Stikkelsbærgrøt

Stikkelsbærgrøt

Er du så heldig å ha stikkelsbær i hagen, kan du lage denne desserten. Vi har brukt røde stikkelsbær, men du kan godt bruke gule eller grønne. Husk at stikkelsbær som skal brukes i desserter bør høstes modne, mens det motsatte gjelder om du skal lage syltetøy.
Næringsinnhold
Enkel

Næringsinnhold

Energi 24.0 kcal
Protein 0.4 g
Fett 0.3 g
Karbohydrater 4.1 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 16.7 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 4.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 13.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 l stikkelsbær
  • 1 l vann
  • 2 ½ ss potetmel
  • sukker etter smak
  • melk eller kremfløte som tilbehør

Fremgangsmåte

De rensede bærene kokes i vannet til bærene går i stykker. Tilsett sukker etter smak.

Dryss potetmelet jevnt inn. Gi grøten så vidt et oppkok.

Serveres med kald melk eller fløtemelk.

blog comments powered by Disqus
Meierileksikon

Meierileksikon

Her finner du en samlet alfabetisert framstilling av alle typer nye og gamle melke- og meieriprodukter, produksjonsprosesser, bakterielle og kjemiske bestanddeler og mye mer.

Gå til Meierileksikon
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.
  • Magnesium Magnesium Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, nerver og muskler. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, poteter, sjømat og belgvekster.
  • Vitamin D Vitamin D Bidrar til nomal funksjon av immunforsvar, muskler, skjelett og tenner. Kilder: sollys, fet fisk og tran. Ekstra lett melk er beriket med vitamin D.
  • Ett glass melk gir deg: Ett glass melk gir deg: Melk inneholder flere viktige næringsstoffer kroppen trenger hver dag.