Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Frukt/bær / Vannbakkels med krem og bær

Vannbakkels med krem og bær

Ønsker du en luftig og fin dessert som ikke er altfor mektig? Da bør du prøve disse!
Middels
Energi 154.5 kcal
Protein 4.1 g
Fett 9.1 g
Karbohydrater 13.5 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 41.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 3.4 g
Vitamin A 108.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 21.0 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 24.7 µg
Fosfor 58.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 2.6 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 12
  • 2 ½ dl helmelk
  • 30 g sukker
  • 120 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 krm salt
  • 4 stk egg
  • Fyll:
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 3 dl ferdig vaniljekrem
  • 600 g jordbær

Fremgangsmåte

Kok opp melk, sukker og smør. Tilsett mel og rør til deigen slipper kjelebunnen. Avkjøl litt og rør i ett egg om gangen.

Rør/visp godt mellom hvert egg. Bruk gjerne en håndmikser. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose.

Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen, eller legg den på med skje til ca 12 kaker.

Stek vannbakkelsene i forvarmet ovn på 200 °C i ca 20 - 25 minutter.
Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne de ferdigstekte kakene stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.

Pisk sammen vaniljekvarg og vaniljekrem, og fyll vannbakkelsene med krem og oppskårede jordbær.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.