Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott
  • Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott

Arme riddere med varm Camenås og kirsebærkompott

Her presenterer vi en dessert med smaker fra Østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn
Middels
Energi 185.8 kcal
Protein 3.5 g
Fett 8.4 g
Karbohydrater 22.2 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 63.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 7.7 g
Vitamin A 128.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.2 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 13.6 µg
Fosfor 71.3 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 skive loff
  • 1 ss smør
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • 2 stk egg
  • 3 ss honning
  • 150 g kirsebær uten sten
  • 3 ss akevitt
  • 100 g Camenås eller camembert
  • Kirsebærsorbet
  • 500 g kirsebær uten sten
  • 125 g sukker
  • 100 g glukose
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

Skjær av skorpen på brødskivene og del hver skive i trekanter. Bland sammen melk, fløte, egg og honning. Dypp skivene i røren. Stekes gylne i litt smør.

Skjær osten i skiver og legg dem på brødet. Stek skivene i ca. 2 minutter i ovnen på 180 °C, slik at osten så vidt begynner å smelte.

Kok opp honning og akevitt. Ha i bærene og varm dem gjennom. Ta de ut og kok inn saften til den tykner litt.

Kok opp bær, vann og sukker, tilsett glukosen. Kjør bærene til en puré og sil massen. Avkjøl litt og bland det hele. Kjør massen stiv i en sorbetmaskin eller frys den inn til en blokk og kjør den deretter myk i en foodprosessor like før servering.

 

Før servering
Legg de arme ridderne på tallerken og drypp kirsebærsaus oppå. Legg en kule sorbet ved siden av.
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.