Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Daimiskake
  • Daimiskake

Daimiskake

Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.
Middels
Energi 366.1 kcal
Protein 7.4 g
Fett 24.6 g
Karbohydrater 27.1 g
Fiber 3.3 g
Kalsium 40.8 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 1.5 µg
Tilsatt sukker 24.1 g
Vitamin A 117.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.1 mg
Folat 21.1 µg
Fosfor 149.1 mg
Jern 1.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.3 mg
Magnesium 38.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 6.9 µg
Sink 1.1 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Bunn:
  • 6 stk eggehvite
  • 175 g sukker
  • 1 plate kokesjokolade
  • 175 g kokosmasse
  • Krokaniskrem:
  • 5 stk gelatinplater
  • 6 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ½ stk daim-sjokolade
  • Pynt:
  • 1 dl kremfløte
  • ½ stk daim-sjokolade

Fremgangsmåte

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs.

Riv sjokoladen på et rivjern eller finhakk sjokoladen. Rør inn sjokoladen og kokosmassen i marengsen.

Legg bakepapir i bunnen av en rund kakeform på 24 cm i diameter. Hell i massen og stek kaken i forvarmet ovn ved 175 °C i 35 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen på rist.

Krokaniskrem
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem.

Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann, rør til gelatinen har løst seg opp i vannet. Hell den lett avkjølte gelatinblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen under forsiktig omrøring.

Finhakk daim-sjokoladen. Tilsett krem og hakket sjokolade i eggedosisen og rør forsiktig inn. Hell iskremblandingen over den avkjølte kakebunnen og fordel den jevnt. Frys kaken i noen timer eller natten over.

Ved servering
Annrett kaken på fat mens den er dypfryst. La kaken så i ca 1/2 til 1 time i kjøleskap før servering. Pynt med krem og finhakket daim-sjokolade.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.