Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Is av yoghurt
  • Is av yoghurt

Is av yoghurt

Dette er en is som lages på én-to-tre...én ispinne, to timer i fryseren og tre sekunder til å fjerne begeret. Klar til servering!!
Enkel
Energi 97.3 kcal
Protein 3.3 g
Fett 3.3 g
Karbohydrater 13.3 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 120.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 7.6 g
Vitamin A 29.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 23.0 µg
Fosfor 91.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.3 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 1 beger fruktyoghurt med bringebær evt blåbær

Fremgangsmåte

Ta av lokket på yoghurten og stikk en ispinne i den. Sett den i fryseren i 2 timer. Ta isen ut av yoghurtbegeret og server.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.