Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Rask is med kvarg og bær
  • Rask is med kvarg og bær

    Rask is på 5 minutter. Frisk og god.  

Rask is med kvarg og bær

Deilig frisk is med vaniljekvarg og bær.
Enkel
Energi 119.6 kcal
Protein 2.9 g
Fett 3.3 g
Karbohydrater 18.7 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 42.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 15.2 g
Vitamin A 31.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.4 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 12.2 µg
Fosfor 19.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.1 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam) eller skyr med smak
  • 300 g dypfryst bærblanding
  • 1 dl melis

Fremgangsmåte

Kjør dypfryste bær (ta de bærene du liker best), kvarg og melis i en foodprosessor. Kjør blandingen til isen har fått en glatt og gjevn konsistens. Isen kan serveres med en gang eller dypfryses i et par timer for en hardere konsistens. Serveres med f. eks  revet sjokolade, frisk frukt eller bær.


Vaniljekvarg kan erstattes med lik mengde skyr naturell eller skyr med smak.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.