Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Is/sorbet/parfait / Semifreddo med bringebær
  • Semifreddo med bringebær

Semifreddo med bringebær

Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk. Isen skal serveres halvfrossen slik at den får en kremet konsistens uten iskrystaller.
Middels
Energi 185.6 kcal
Protein 3.1 g
Fett 13.7 g
Karbohydrater 10.1 g
Fiber 1.8 g
Kalsium 39.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 7.8 g
Vitamin A 193.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.0 mg
Vitamin E 1.9 mg
Folat 24.4 µg
Fosfor 75.5 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.5 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

8 porsjoner
  • 3 stk egg
  • 60 g sukker
  • 1 krm salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss sitruslikør
  • 3 dl kremfløte
  • 400 g friske bringebær eller dypfryste

Fremgangsmåte

Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider så raskt som mulig.

Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis.

Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper.

Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv.

Vend eggedosis, stivpisket eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.

Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie.

Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.

Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering. Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.