Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Prinsessens Panna cotta
  • Prinsessens Panna cotta

Prinsessens Panna cotta

Denne desserten lagde vi i forbindelse med H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag 21. januar, 2004, men den kan selvfølgelig lages ved andre anledninger også.

Middels
Energi 101.6 kcal
Protein 3.2 g
Fett 3.2 g
Karbohydrater 14.5 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 63.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 10.4 g
Vitamin A 29.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 4.1 µg
Fosfor 25.6 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 6.1 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 2 ½ dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 3 stk gelatinplater
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • Syltet kumquat:
  • 16 stk kumquat
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåte

Kok melken og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur.

Fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så panna cottaen stivner.

Skyll og tørk kumquatene og skjær dem i skiver. Fjern alle kjerner. Kok opp vann og sukker med oppsplittet vaniljestang, tilsett kumquatene og la dem koke uten lokk i 5 - 6 minutter til de er glasert av sukkerlaken.

Hvelv panna cottaen ut på porsjonstallerkener, legg kumquat rundt og pynt med sesongens bær eller - som her - med rips fra fryseboksen.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.