Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Rørospudding med bær
  • Rørospudding med bær

Rørospudding med bær

En nydelig vanilje pudding med Tjukkmjølk fra Røros. Må prøves!
Middels
Energi 231.9 kcal
Protein 3.1 g
Fett 16.9 g
Karbohydrater 16.5 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 87.0 mg
Vitamin B2 51.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 13.6 g
Vitamin A 224.6 mg
Vitamin B1 8.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 1.9 µg
Fosfor 22.5 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 2.4 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.4 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk gelatinplater
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 80 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ½ dl syrnet melk (tjukkmjølk)

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i litt kaldt vann og klem ut vannet. Kok i mellomtiden opp fløte, sukker og vaniljestang.

Tilsett gelatinen og avkjøl blandingen litt før du tilsetter Tjukkmjølken og rører godt.

Fyll fløteblandingen i små prosjonsskåler og sett dem kjølig til de har stivnet - dette tar ca 2 timer.

Serveres med gode bær og kjeks.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.