Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Melkeretter / Vafler med blåbær
  • Vafler med blåbær

Vafler med blåbær

Nystekte vafler til store og små, kom og spis nå!
Enkel
Energi 202.9 kcal
Protein 6.8 g
Fett 9.2 g
Karbohydrater 22.2 g
Fiber 2.2 g
Kalsium 48.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 6.8 g
Vitamin A 123.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.1 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 23.9 µg
Fosfor 100.1 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 18.5 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 5.0 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(24) "syrnet melk blåbærsmak"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 4 dl syrnet melk blåbærsmak
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, grov
  • 2 ss smør
  • 100 g blåbær
  • 2 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)

Fremgangsmåte

Pisk eggene, ha i sukker, biola og mel bland alt til en jevn røre. La den svelle i ca 10 minutter. Varm vaffeljernet og pensle det godt med smør før stekingen begynner. Stek vaflene og server med friske blåbær, vaniljekvarg blandet med litt syltetøy.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.