Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Byggrynspudding med bærsaus

Byggrynspudding med bærsaus

Det supre produktet byggris er sundt og lett å variere med i ulike retter, her har vi laget en deilig varm dessert.
Enkel
Energi 175.5 kcal
Protein 3.9 g
Fett 8.5 g
Karbohydrater 19.9 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 45.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 10.3 g
Vitamin A 113.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.0 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 17.2 µg
Fosfor 78.4 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 8.7 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.8 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 pose byggris (Møllerens)
  • 3 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl rosiner
  • Bærsaus:
  • 1 ½ dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2 dl dypfryste bringebær (eller andre bær)

Fremgangsmåte

Kok byggrisen etter anvisningen på pakken.

Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og matfløte. Bland inn kokt byggris og rosiner.

Hell blandingen i smurt ildfast form (ca 15 x 20 cm). Stek puddingen på 200 °C i forvarmet ovn i 20 minutter.

Puddingen er ferdig når overflaten er fast og stiv.

Server byggrynspuddingen varm med rød saus eller friske bær.

Bærsaus:
Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).

Ha sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor.

Tilsett røde bær og kjør det hele sammen.

Sausen kan siles eller den kan være som den er.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.