Hjem - Oppskrifter / Dessert/ost / Puddinger/grøter / Culturapudding
  • Culturapudding

Culturapudding

Pudding høres gammeldags ut, men denne culturapuddingen er også hentet fra en gammel oppskrift. Prøv den, for den smaker fortreffelig.
Enkel
Energi 174.1 kcal
Protein 3.6 g
Fett 10.8 g
Karbohydrater 15.5 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 82.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 8.3 g
Vitamin A 143.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 3.1 µg
Fosfor 62.4 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 6.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl kremfløte
  • 6 dl cultura naturell
  • 80 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 10 stk gelatinplater
  • 1 dl tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

Visp fløten til krem. Visp cultura, sukker og vaniljesukker og bland sammen med kremen.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og smelt gelatinen i vannbad eller mikrobøleovn.
Avkjøles litt før den helles i en tynn stråle i massen mens du rører fort og jevnt. 

Hell massen i en serveringsbolle og sett den kaldt. Puddingen er klar for servering etter 1-2 timer.

Serveres med tyttebærsyltetøy eller annet syltetøy

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.