Hjem - Oppskrifter / Forretter / Fisk og skalldyr / Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperrot, baconvinaigrette og urtesalat
  • Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperrot, baconvinaigrette og urtesalat

Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperrot, baconvinaigrette og urtesalat

Her presenterer vi en forrett med smaker fra Midt Norge. Oppskrift av Mikael Forselius ved Røros Hotell.
Enkel
Energi 158.0 kcal
Protein 14.2 g
Fett 10.6 g
Karbohydrater 1.1 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 31.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 3.3 µg
Vitamin D 6.2 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 95.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.4 mg
Vitamin C 3.2 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 15.0 µg
Fosfor 209.0 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 24.5 mg
Niacin 3.7 mg
Selen 12.7 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • ca 600 g fjellørret
  • ½ ts salt
  • 1 dl rapsolje
  • 4 stilk frisk timian
  • ½ stk sjalottløk
  • 1 dl seterrømme (Rørosrømme)
  • 1 ss frisk pepperrot
  • 2 ss frisk presset sitronsaft
  • nykvernet salt og pepper
  • 50 g bacon
  • 20 g smør (Rørossmør)
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss kaldpresset rapsolje
  • 2 krm sukker
  • 40 g friséesalat
  • 40 g rød lollo salat evnt. eikeblad salat
  • ulike urter som f.eks:
  • 0 g frisk dill
  • 0 g frisk kjørvel
  • 0 g frisk gressløk

Fremgangsmåte

Fileter fisken og del hver filet i to biter. Legg fisken på en stekeplate og salt den lett. Kjør olje, timian og løk med stavmikser eller i en foodprosessor. Dekk fisken med oljeblandingen. Bak fisken i ovnen i ca. 25 minutter ved  45 °C.

Pisk rømmen stiv og tilsett pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Skjær bacon i små terninger og stek dem i smør på lav temperatur til de skiller ut væske. Sil fettet fra og bland det med olje og eddik. Sprøstek baconet på sterk varme. Strø på litt sukker og ha på noen dråper eplesidereddik mot slutten av stekingen slik at baconet glaseres.


Bland revet salat med hakkede urter og vend sammen med sprøtt bacon og vinaigrette.

Legg alt pent opp på tallerken. Legg rømmeblandingen på fisken og pynt med litt timian.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.