Hjem - Oppskrifter / Forretter / Fisk og skalldyr / Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus
  • Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Denne retten passer utmerket som forrett til en ordentlig gourmet-middag.
Vanskelig
Energi 181.9 kcal
Protein 4.8 g
Fett 13.4 g
Karbohydrater 7.3 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 30.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 2.0 g
Vitamin A 178.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.2 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 15.6 µg
Fosfor 59.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.9 mg
Magnesium 12.8 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 4.5 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"
Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 8 stk kamskjell
  • 2 ss meierismør , til steking
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • Syltede rødbeter:
  • 1 stk rødbete , i tynne skiver og terninger av endestykkene
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 2 båt hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • Snøfrisksaus:
  • 1 stk sjalottløk , hakket
  • 1 dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g snøfrisk naturell

Fremgangsmåte

Stek kamskjellene i smør ved medium varme, 1 ½ minutt på hver side. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.


Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger. Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinaigretten til de er møre.

 

Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned. Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

 

Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten. Legg på kamskjellene. Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.