Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Arme riddere
  • Arme riddere

Arme riddere

Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som helgefrokost eller som smårett.
Enkel
Energi 141.3 kcal
Protein 6.5 g
Fett 2.9 g
Karbohydrater 22.0 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 66.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 4.4 g
Vitamin A 40.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 23.5 µg
Fosfor 142.3 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 27.3 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 5.3 µg
Sink 1.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 4 skive brød
  • 1 stk egg
  • 1 ½ dl lettmelk
  • 1 ss sukker
  • ½ ts malt kardemomme
  • smør til steking
  • syltetøy

Fremgangsmåte

Legg brødskivene på et fat. Visp sammen egg, melk, sukker og kardemomme. Hell blandingen over brødskivene. La dem stå til de er gjennombløte.

Smelt smøret i en stekepanne og stek brødskivene pent gulbrune på begge sider.

Spises nystekte med syltetøy eller brunost. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.