• Eggsalat

Eggsalat

Påleggsalater er kjempegode å bruke på skolematen. De holder seg gjerne i et par dager i kjøleskapet.
Enkel
Energi 115.3 kcal
Protein 6.3 g
Fett 8.3 g
Karbohydrater 2.8 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 60.0 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 1.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 183.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 34.2 mg
Vitamin E 2.4 mg
Folat 37.0 µg
Fosfor 128.0 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.5 mg
Magnesium 12.4 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 6.4 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 3 stk egg , hardkokte og delt i små biter
  • 1 ½ dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 ss majones
  • 1 stk rød paprika , kuttet i små biter
  • 3 ss purre evt løk, finhakket
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk som pålegg. Passer godt på rundstykker, baguetter, wraps eller pitabrød, gjerne sammen med litt grønn salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.