Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Frokostscones
  • Frokostscones

Frokostscones

Lettlaget og knallgode scones til frokost, lunsj eller kveldsmat. Deigen kan fint stå i kjøleskapet noen dager, og stekes etterhvert.
Enkel
Energi 255.7 kcal
Protein 7.2 g
Fett 8.4 g
Karbohydrater 36.9 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 62.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 2.9 g
Vitamin A 101.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 7.1 µg
Fosfor 169.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.8 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 1.8 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 8 stk
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 3 ss smør smeltet
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte

I ovn på 220 °C i 12 - 15 minutter.

 

Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig. Kjevle eller kapp den ut til en ca 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones.

Stek scones midt i ovnen til de er godt hevet og gjennomstekt.


Server nystekte scones med favorittpålegget til. 



 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.