Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Grove lapper
  • Grove lapper

Grove lapper

Sveler eller lapper med grovt mel er en god erstatning for brød til frokost eller kveldsmat.
Enkel
Energi 196.8 kcal
Protein 8.0 g
Fett 7.6 g
Karbohydrater 23.7 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 61.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 104.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 22.9 µg
Fosfor 115.2 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 5.5 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 12 stk
  • 3 stk egg
  • 3 dl syrnet melk (Kulturmjølk) eller kefir
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • ½ ts salt
  • 1 ½ ts natron
  • 2 ss smør til steking

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett mel, salt og natron og rør med en visp til røren er klumpfri.

La røren stå og svelle i ca. 20 minutter.

Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.


Servér lappene med for eksempel syltetøy og vaniljeyoghurt eller vaniljekvarg.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.