Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Italiensk salat
  • Italiensk salat

Italiensk salat

Prøv denne påleggssalaten på et rundstykke eller en bagel. Nydelig!
Enkel
Energi 48.0 kcal
Protein 2.8 g
Fett 1.1 g
Karbohydrater 5.4 g
Fiber 2.1 g
Kalsium 49.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 30.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 38.0 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 19.2 µg
Fosfor 42.2 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 stk liten skalk hodekål , finsnittet
  • 1 stk gulrot , revet
  • 1 stk syrlig eple , skrelt og finhakket
  • ½ stk løk , finhakket eller 3 ss finhakket purre
  • 100 g kokt skinke , i strimler
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk som pålegg. Passer godt på rundstykker, baguetter, wraps eller pitabrød, gjerne sammen med litt grønn salat.

Tips: Skinken kan byttes ut med reker eller kyllingbiter.

Løk og purre kan også fint erstattes med reddiker som er delt i bittesmå biter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.