Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Lettvint yoghurtbrød
  • Lettvint yoghurtbrød

Lettvint yoghurtbrød

Brødet er lettvint å lage, har bakepulver som hevemiddel og tar derfor kort tid å tilberede.
Enkel
Energi 248.1 kcal
Protein 8.4 g
Fett 8.6 g
Karbohydrater 33.8 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 69.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 2.3 g
Vitamin A 105.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 8.1 µg
Fosfor 127.9 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 13.3 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 300 g hvetemel
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg
  • 450 g matyoghurt
  • 1 dl melk
  • 70 g smør

Fremgangsmåte

Bland  mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en stor bakebolle.


Pisk egg, yoghurt, melk og smeltet smør sammen. Tilsett blandingen i bakebollen og rør godt, til du får en myk, klisset deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.


Legg deigen på et melet bord, og elt den til den blir glatt.
Form deigen til en stor rund bolle, ca 5 cm høy.


Legg bollen på bakeplaten, og skjær et kryss oppå den med en skarp kniv.
Stek brødet i ovnen ved 190 ºC til det er gyllenbrunt over det hele, ca 40 minutter.
Avkjøl på rist.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.