Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Påskescones
  • Påskescones

Påskescones

Påskescones; en smart måte å lage kjapp mat på når du er på hytta. Her trenger du bare et stekebluss og en pose, resten gjør seg nesten selv.
Enkel
Energi 165.2 kcal
Protein 5.9 g
Fett 5.3 g
Karbohydrater 21.7 g
Fiber 2.7 g
Kalsium 59.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 37.5 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.9 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 17.2 µg
Fosfor 142.8 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 32.2 mg
Niacin 1.7 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g ferdig sconesblanding (grov)
  • 100 g sorte oliven
  • 50 g frisk basilikum
  • 3 skive slangeagurk
  • 1 stk tomat
  • 2 skive spekeskinke
  • 50 g grønn lollo salat
  • Dressing;
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

Her har vi brukt en ferdig pakke med scones blanding. Del blandingen i 2. Stek den i en stekepanne og bland i finhakket oliven og urter. Stek på lav varme ca 10 minutter på hver side.

Server med slangeagurk, tomat, spekeskinke og salat til.

Lag en god dressing, som her, ved å blande paprikapulver og kvarg.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.