Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Pizzasnurrer
  • Pizzasnurrer

Pizzasnurrer

Sunn og god frokost med pizzasnurrer!

Enkel
Energi 206.4 kcal
Protein 11.3 g
Fett 9.1 g
Karbohydrater 18.6 g
Fiber 3.2 g
Kalsium 199.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 73.0 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 11.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 76.8 µg
Fosfor 206.9 mg
Jern 1.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 33.8 mg
Niacin 2.2 mg
Selen 4.2 µg
Sink 1.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 50 g gjær
  • 3 dl ekstra lett melk
  • ½ ts salt
  • 1 ss olje
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 4 dl hvetemel
  • Fyll 1:
  • 2 dl tacosaus
  • 100 g kokt skinke
  • revet 200 g norvegia eller annen revet ost
  • 2 ss tørket oregano
  • Fyll 2:
  • 3 ss pesto
  • 1 ½ dl pizzasaus eller pastasaus
  • 1 stk rød paprika , finkuttet
  • 100 g kjøttpølse eller skinke, i terninger
  • 150 g revet gulost

Fremgangsmåte

1 porsjon = 16 pizzasnurrer

 

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst.

Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet.

Arbeid deigen smidig i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen slipper bakebollen.

Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca 1 time. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel.

Fordel fyllet utover. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca 16 like store biter. Plasser snurrene på et stekebrett.

Etterhev på et lunt sted i 40 minutter og stek snurrene ved 200 °C midt i ovnen i ca 20 minutter. Kan fryses og tines opp igjen

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.