Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Brødmåltider / Scones med cottage cheese
  • Scones med cottage cheese

    Saftige scones til matpakken 

Scones med cottage cheese

Scones passer kjempegodt til frokost, lunsj, i matpakken eller som et lite mellommåltid.

Enkel
Energi 168.0 kcal
Protein 9.0 g
Fett 1.9 g
Karbohydrater 28.4 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 71.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 11.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 7.9 µg
Fosfor 205.6 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 2.3 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 12 stk
  • 4 dl sammalt hvete, fin
  • ca. 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 250 g cottage cheese
  • 4 dl skummet melk

Fremgangsmåte

Sett ovenen på 250 °C.

 

Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett  cottage cheese og melk. Rør deigen raskt sammen for hånd. Deigen skal ikke være fast.

Benytt to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate. Stek dem midt i ovnen ved 250 °C i 10-12 minutter.

 

Røren holder seg godt i kjøleskap i et par dager, og sconesnen kan fint fryses. 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.