Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Kornblandinger / Sportsgrøt
  • Sportsgrøt

Sportsgrøt

Lag havregrøt av sammalt hvete sammen med havregryn. Bruk ananas på toppen. Mmmm så godt, sunt og sporty!
Enkel
Energi 90.4 kcal
Protein 4.1 g
Fett 1.6 g
Karbohydrater 13.9 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 93.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 9.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.8 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 8.5 µg
Fosfor 132.7 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 26.8 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 l lettmelk
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl sammalt hvete, grov
  • 1 ts salt
  • 2 ss rosiner
  • 1 stk eple

Fremgangsmåte

Ha melken i kjele og tilsett havregryn og sammalt hvetemel. Kok opp under omrøring.
Rør godt så det ikke klumper, og la grøten trekke i 7-8 minutter. Smak til med salt.

Tilsett gjerne rosiner, eplebiter eller ananas eller andre frukter/bær som du liker bedre.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.