Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Fløyelsgrøt med frukt
  • Fløyelsgrøt med frukt

Fløyelsgrøt med frukt

Fløyelsgrøt vekker gode barndomsminner hos mange, prøv denne varianten med ananas og rosiner i tillegg til kanel og sukker.

Middels
Energi 141.3 kcal
Protein 3.9 g
Fett 7.3 g
Karbohydrater 14.6 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 91.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 88.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.2 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 6.8 µg
Fosfor 87.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.1 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 75 g meierismør
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 1 l helmelk
  • 1 dl rosiner
  • 4 ss frisk ananas
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Smelt smøret, tilsett mel og spe med melk. Halvparten av melken kan erstattets med syrnet melk, slik at det blir mer smak på grøten.

Kok grøten ferdig og smak til med salt. Server med rosiner, ananas, sukker, kanel og smørøye.  


 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.