Havregrøt med friske bær

Havregrøt med melk inneholder mye proteiner og er også en kilde til kostfiber.

Se flere sunne grøtoppskrifter her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Havregryn
  • 4 dl Lettmelk (0,5 % fett)
  • 0,5 ts Salt
  • 50 g Blåbær eller andre friske bær

Fremgangsmåte:

  1. Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.
  2. Fordel grøten i skåler og topp med friske bær. Koker du grøt på melk får du i deg blant annet proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. I tillegg utfyller proteinene i melk og korn hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. Kokkens tips:Hva med å servere havregrøt på pinne? Vi garanterer store øyne!

Se flere sunne grøtoppskrifter her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.