Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Havregrøt med friske bær
  • Havregrøt med friske bær

Havregrøt med friske bær

Havregrøt er sunt og mettende, og passer ypperlig til både frokost, lunsj og kveldsmat. 

Enkel
Energi 90.1 kcal
Protein 4.5 g
Fett 1.5 g
Karbohydrater 13.5 g
Fiber 1.9 g
Kalsium 98.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 4.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.1 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 11.3 µg
Fosfor 147.9 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 28.9 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl ekstra lett melk
  • ½ ts salt
  • 50 g blåbær eller andre friske bær

Fremgangsmåte

Bland havregryn og melk i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca  3 minutter. Tilsett saltet og rør om.
Fordel grøten i skåler og ha friske bær på toppen.

Tips:
Prøv med solsikkekjerner og fruktyoghurt på, eller rosiner/syltetøy og melk.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.