• Ostepanne

Ostepanne

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten passer fint hjemme på kjøkkenet også.
Enkel
Energi 112.4 kcal
Protein 8.3 g
Fett 7.4 g
Karbohydrater 2.0 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 144.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 116.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 25.9 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 37.5 µg
Fosfor 156.2 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 2.2 mg
Magnesium 16.0 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 5.1 µg
Sink 1.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 200 g brokkoli
  • 1 ss smør
  • ½ stk løk
  • 3 stk frisk sjampinjong
  • 1 ss rød paprika
  • 2 stk egg
  • 1 dl melk
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 40 g kokt skinke
  • 2 dl revet gulost

Fremgangsmåte

Del brokkoli i små buketter. Stekes lett i panne sammen med smør og løk. Tilsett finskåret sjampinjong og paprika. Stek videre i 3 minutter.

Pisk sammen egg, melk, salt og pepper, og hell denne blandingen over. Fordel strimlet skinke og revet ost på toppen. Legg på lokk, og la panna stå på svak varme til eggeblandingen er stivnet og osten er smeltet.

Server gjerne med en salat.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.