Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Søte vafler med syrnet melk
  • Søte vafler med syrnet melk

Søte vafler med syrnet melk

Finnes det noe bedre enn nystekte vafler med frukt og bær?

Enkel
Energi 219.4 kcal
Protein 6.7 g
Fett 8.4 g
Karbohydrater 28.7 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 66.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.5 µg
Tilsatt sukker 8.6 g
Vitamin A 124.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 21.3 µg
Fosfor 186.9 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 15.0 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 5.8 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk egg
  • 3 dl cultura pære
  • 3 dl hvetemel
  • ½ dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • ½ dl smør flytende

Fremgangsmåte

Pisk egg og drikkeyoghurt godt sammen.

Rør inn mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver og la det stå og svelle i 30 minutter.

Ha gjerne litt kaldt vann i røren rett før vaflene stekes, dette gjør dem sprøere. Søte vafler er godt med vaniljekesam og syltetøy.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.