Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Sunn og mettende matpakke
  • Sunn og mettende matpakke

Sunn og mettende matpakke

En matpakke som passer bra som lunsj eller som frokost når du må opp tidlig og ikke rekker å spise noe hjemme.
Enkel
Energi 96.5 kcal
Protein 2.9 g
Fett 1.2 g
Karbohydrater 17.2 g
Fiber 2.4 g
Kalsium 15.5 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 138.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 9.8 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 11.9 µg
Fosfor 59.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 17.9 mg
Niacin 0.7 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 1 dl frokostblanding (4-korn)
  • 50 g blå druer
  • ½ stk kiwi
  • 2 stk gulrot
  • 1 beger fruktyoghurt

Fremgangsmåte

Ha frokostblanding i en liten skål (som på bildet). Du kan godt dekke skålen med litt plastfolie.

Ha deretter resten av ingrediensene i en dyp matboks. Legg ved en serviett og en skje. Bland frokostblandingen med yoghurt før du spiser.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.