Hjem - Oppskrifter / Frokost/kvelds / Melkeretter/grøter / Surmelksuppe
  • Surmelksuppe

Surmelksuppe

Denne suppen passer ypperlig sammen med spekemat.
Enkel
Energi 115.5 kcal
Protein 4.4 g
Fett 3.6 g
Karbohydrater 16.3 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 95.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 5.6 g
Vitamin A 43.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 13.0 µg
Fosfor 100.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.7 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 ss hvetemel
  • 5 dl kefir eller kulturmelk
  • 5 dl helmelk
  • 5 ss sukker
  • 70 g rosiner
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte

Visp sammen mel og surmelk, og kok opp under røring. Spe med søtmelk, og ha i sukker og rosiner. La suppen koke under røring et par minutter.

 

Pisk eggene lett sammen i en bolle. Hell den kokende varme suppen over og rør så det blir jevnet.

 

Server suppen til spekemat eller som en dessert med en klatt vispet krem i.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.