• Sveler

Sveler

Denne oppskriften på sveler med kefir, gjør at svelene blir supergode. En litt bortgjemt skatt som må prøves.
Enkel
Energi 230.6 kcal
Protein 5.9 g
Fett 9.9 g
Karbohydrater 29.1 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 65.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 6.1 g
Vitamin A 129.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 16.1 µg
Fosfor 103.1 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 15.6 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.4 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 3 stk egg
  • 100 g sukker
  • 10 dl kefir
  • 600 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts hornsalt
  • 2 ss vaniljesukker
  • 175 g smeltet smør

Fremgangsmåte

Pisk eggene lett sammen og tilsett kefir. Ha så de tørre ingrediensene i væsken og rør det hele lett sammen.
Rør inn smeltet smør til slutt.

La røren svelle i 30 minutter før steking.

Svelene stekes i panne eller på takke.

Servèr gjerne med med rømme eller vaniljekesam og syltetøy.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.