Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Fiskegrateng med laks/ørret
  • Fiskegrateng med laks/ørret

Fiskegrateng med laks/ørret

Fiskegrateng kan også lages med rød fisk. Den blir saftig og velsmakende. Prøv!
Middels
Energi 143.0 kcal
Protein 7.4 g
Fett 8.4 g
Karbohydrater 9.5 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 142.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 116.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 16.4 µg
Fosfor 149.7 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 15.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 5.1 µg
Sink 0.9 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "ørretfilet"
Ukobla ingrediens:
string(17) "revet muskatnøtt"
Ukobla ingrediens:
string(10) "griljermel"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g laks- eller ørretfilet
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 1 dl revet gulost
  • ½ ts salt
  • 1 krm revet muskatnøtt
  • 2 stk egg
  • 2 - 3 ss griljermel eller knustkavring/knekkebrød
  • 50 g revet gulost

Fremgangsmåte

Skjær fisken i små terninger. (Man kan også benytte rester av kokt/stekt laks- eller ørretfilet)


Lag hvit saus:

Smelt smør og ha i melet under omrøring.

Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper. Kok sausen på svak varme i 5–10 minutter og rør inn revet ost. Smak til med salt og muskatnøtt.

Trekk kasserollen av platen og rør inn eggene og fisken og hell det hele over i en liten ildfast form (ca 27 x 17 cm). 

Strø over griljermel, revet ost og stek ved 200 °C i ca 35 minutter. 

Servér med kokte poteter og kokte grønnsaker eller råkost.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.