Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Ovnsbakt laks
  • Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd. Sett den kjølig, og sett den inn i stekeovnen når gjestene står i døra.
Enkel
Energi 188.3 kcal
Protein 12.9 g
Fett 14.6 g
Karbohydrater 0.9 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 16.3 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 95.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.8 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 2.1 µg
Fosfor 11.3 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 1.9 mg
Niacin 0.0 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 800 g skinnfri laksefilet
  • 1 ss smør
  • 2 stk sitron
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.
Legg stykkene i en smurt ildfast form.

Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.

Ha ca. 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke. Settes i stekeovn,øverste rille, ca 175 °C i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Server gjerne lakseretten med en salat og cous cous.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.