Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Fisk og skalldyr / Seibiff med kremet saus
  • Seibiff med kremet saus

Seibiff med kremet saus

Enkel og sunn midddag i en fei. Det som tar lengst tid er å koke potetene.
Enkel
Energi 118.7 kcal
Protein 10.6 g
Fett 6.4 g
Karbohydrater 4.5 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 43.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 2.3 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 77.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 9.2 µg
Fosfor 162.6 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 1.2 mg
Magnesium 18.3 mg
Niacin 2.0 mg
Selen 17.1 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 600 g fersk seifilet
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • ½ ts malt pepper
  • 2 ss smør
  • 2 dl lettmelk
  • 2 dl matfløte / kaffefløte

Fremgangsmåte

Kutt fisken i passende serveringsstykker og tørk den med kjøkkenpapir. Ha mel, salt og pepper i en liten plastpose og tilsett fiskestykkene. Rist posen slik at melblandingen fordeler seg jevnt over fisken. Smelt smøret på middels varme og legg de tykkeste stykkene i pannen først. Stek fisken til den blir gylden, ca 2 minutter på hver side. Hell over en blanding av lettmelk og matfløte og la det trekke i ca 2 minutter.

Servér seibiffen med kokte poteter og råkostsalat eller kokte grønnsaker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.