Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Gryteretter/panneretter / Kjøttboller i kremet tomatsaus
  • Kjøttboller i kremet tomatsaus

Kjøttboller i kremet tomatsaus

  Kjøttboller med tomatsaus er en favoritt hos mange. Kjøttboller laget fra bunnen av smaker best.

Middels
Energi 114.1 kcal
Protein 7.6 g
Fett 6.8 g
Karbohydrater 5.4 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 39.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.1 g
Vitamin A 39.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.3 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 7.8 µg
Fosfor 89.5 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 12.7 mg
Niacin 1.4 mg
Selen 3.2 µg
Sink 1.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 skive brød uten skorper
  • 1 dl lettmelk
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg
  • ½ stk løk finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 krm malt muskat
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss smør
  • Kremet tomatsaus
  • 1 boks hermetiske tomater grovhakket
  • 3 dl lettmelk
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl matfløte

Fremgangsmåte

Kutt brødskivene i terninger og ha de i melken. La det trekke i et par minutter.
Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet. Form massen til små kjøttboller. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme til de er gyldne.

Kremet tomatsaus
Ha grovhakkede tomater, melk og kjøttbuljongtrening i en kjele og kok opp. Tilsett salt, sukker og tomatpuré og mos sausen til en jevn masse med en stavmikser. Tilsett matfløte og kjøttbollene. Kok opp og la det hele småkoke i 5–10 minutter.

Servér med ris og kokte grønnsaker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.