Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Hvitt kjøtt / Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng
  • Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng

Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng

Prøv noe friskt og godt til middag. Eplene kan like godt brukes i en middagsrett som til en dessert.
Enkel
Energi 126.3 kcal
Protein 4.5 g
Fett 6.8 g
Karbohydrater 11.4 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 38.7 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 41.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 7.8 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 12.1 µg
Fosfor 52.4 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 21.4 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 0.4 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g kalkunkorv
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørket timian
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl gulost revet
  • 1 stk eple

Fremgangsmåte

Vask og skrell potetene. Skjær den i tynne skiver.

Bland poteter, salt og urter i en smurt ildfast form. Hell på matfløten og strø over osten. Stekes i ovnen ved 225 °C i ca 40 minutter.

Skjær snitt i kalkunpølsen, nesten helt gjennom. Skjær eplet i tynne skiver og stikk epleskivene ned i pølsen. Legg pølsen på potetgratengen når det gjenstår 20 minutter av steketiden.

Server gjerne med en frisk grønn salat og gulrotstaver.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.