Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Hvitt kjøtt / Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling
  • Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Suppe er nydelig høstmat og med litt kylling til blir den ekstra god og mettende.
Middels
Energi 102.0 kcal
Protein 6.3 g
Fett 6.2 g
Karbohydrater 5.0 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 123.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 103.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.0 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 15.6 µg
Fosfor 116.6 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 15.4 mg
Niacin 1.5 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.6 mg

Ukobla ingrediens:
string(27) "stilkselleri (stangselleri)"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 ss smør
  • 1 stk stor løk
  • 1 stk stor purre
  • 2 båt hvitløk
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl lettmelk
  • 2 stk hønsebuljongterning
  • 6 dl vann
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk nepe
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk stor potet
  • 3 dl matfløte (evt crème fraîche, 18%)
  • 300 g revet cheddar ost (evt jarlsberg eller sveitser)
  • 3 ss frisk timian , finhakket
  • 2 stk kyllingfilet
  • salt og pepper
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.

Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og ferdigblandet hønsebuljong gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring.

Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.

Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.

Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middelsvarme i stekepanne i ca 3 minutter på hver side.

Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.