Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Hvitt kjøtt / Kyllingform med Chevrè
  • Kyllingform med Chevrè

Kyllingform med Chevrè

Kylling er populært. Denne gangen har vi valgt en kyllingform med geitost. Litt fransk inspirert, og en rett som ser mer komplisert ut enn den er.

Middels
Energi 159.0 kcal
Protein 3.4 g
Fett 11.4 g
Karbohydrater 10.2 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 55.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 119.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 11.0 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 16.1 µg
Fosfor 76.1 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.1 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(16) "kylling overlår"
Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 kg kylling overlår
  • 6 stk potet
  • 2 stk rødløk
  • ½ potte frisk rosmarin
  • Marinade:
  • 1 stk sitron , saft og skall
  • 3 ss olivenolje
  • 2 båt hvitløk , presset
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • Gratinering:
  • 100 g chevre (hvit geitost)
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

 

Bland marinaden i en bolle. Legg i kyllingstykkene og vend dem godt i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes.

Skrell poteter og del i båter, og rens og skjær løk i båter. Legg kyllingbitene i en smurt ildfast form. Vend poteter og løk i resten av marinaden og legg alt i formen. Strø på finhakket rosmarin og stek retten midt i ovnen ved 225 °C i 30 - 40 minutter, til kyllingen er ferdig.

Skjær kanten av osten og mos den med fløten. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over kyllingen og gratiner til osten har fått en fin gyllen farge.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.